July 22, 2009

Looking for a senior front-end developer

Piczo is looking for a senior front-end developer to join our team in Stockholm. Description in Swedish below.

--
Stardoll Network söker senior webbutvecklare/frontend med erfarenhet av UI & Design till en av Nordens största sajter!

Stardoll Network är ett företag i tillväxt och präglas av en stark entreprenörskänsla. Vi erbjuder stora möjligheter till personlig utveckling i en kreativ miljö. Stardoll Networkdriver sajterna Stardoll.com, Paperdollheaven.com och Piczo.com.

Bakgrund
Sociala webbplatser är Internets snabbast växande område. Stardoll Network utvecklar och driver två av världens största internetcommunities.
Du kommer vara stationerad på kontoret i centrala Stockholm tillsammans med 80 kollegor. Vi jobbar i trivsamma, öppna och ljusa lokaler. Arbetsmiljön är kreativ och har fokus på att löpande släppa nya releaser. Du kommer att arbeta med kollegor med många års erfarenhet av webbutveckling.

Arbetsbeskrivning
Arbetet är utmanande och består av frontendutveckling där hög prestanda är viktigt. Uppgifterna inkluderar även utveckling av sajtens gränssnitt och viss grafisk design.

Du kommer att arbeta i ett team som vidareutvecklar både arkitektur- och frontenddelen av sajten. Arbetet handlar både om att utveckla existerande plattform samt att bygga nya funktioner.

Vem är du?
Vi söker dig som tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter och helst har erfarenhet av stora publika sajter med många användare och hög belastning.

Kompetensprofil:
- Mycket djupa kunskaper om HTML/XHTML, CSS & JavaScript. Gärna erfarenhet av jquery.
- Mycket djupa kunskaper om cross-browser-utveckling och webbstandarder enligt W3C:s rekommendationer
- Känsla för UI/design.
- Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
- Erfarenhet av utveckling/design av communitysatsningar är meriterande
- Dina personliga egenskaper är teknikintresserad, ansvarstagande och flexibel.

Ansökan
Skicka din intresseanmälan till:ulrika@stardoll.com. Har du frågor är du välkommen att kontakta Ulrika Hallqvist på telefon: 070-716 40 04.
--

No comments: