June 8, 2008

Good places on the US West Coast?

I'll spend a big part of my vacation this summer taking a road trip in California and other parts of the U.S. West Coast. If you have tips on places to visits, hotels to stay at, people to see, things to do etc, etc please leave a comment or send me an e-mail (henrik@torstensson.com).

5 comments:

Nils said...

Jag spenderade 3 månader i SF för två år sen, helt underbart. Jag tycker du ska köra highway 1 från SF söderut, om jag minns rätt så tar det dig till Big Sur, som är storslaget. På vägen kan du stanna på några av de bästa surfspotsen (i världen?), speciellt kring Santa Cruz - hyr en longboard och våtdräkt och ge järnet.
Sen om du gillar mat så finns French Laundry en bit norr om SF, som är ansett som "världens bästa restaurang". Det blir rätt dyrt, men som en engångsgrej är det fantastiskt.

jonelf said...

Även jag rekommenderar Highway One. Vi körde från SF till LA på två dagar för några år sedan. Hade även turen att få uppleva närkontakt med sjöelefanter. Ruskigt stora.

http://www.cornellhotel.com/ - billigt, pittoreskt, bra läge och så ingick det för ovanlighetens skull frukost (inte bara munkar).

Titta på Sideways http://www.imdb.com/title/tt0375063/ och ta sedan en tur genom vindistrikten. När ni ändå hårdturistar på det viset så är det lika bra att spana in Red Wood-träden också. Jag tyckte de var mäktiga.

Rundturen på Alcatraz var faktiskt helt okej.

Henrik Ahlen said...

San Francisco:
Supermysig italiensk krog: Caffe Sport
http://caffesport.ypguides.net/
http://www.epinions.com/rest-review-6D80-4F4CCF9-389DED86-prod2

Vad gäller turistgrejor så tycker jag att Alcatraz är värt ett besök, men att Fisherman's Wharf är för plastigt och kommersiellt.

Åk gärna över Golden Gate och besök Marine county, superfint. Och även Redwood-skogen och Napa valley är ju inom räckhåll.

Om du åker till Napa valley (rekommenderas varmt, t ex Beringer Winery) så missa inte krogen Rutherford Grill i staden Rutherford, de har USAs godaste ribs, ett minne för livet!

Och hela Highway 1 ner till Los Angeles är super, Big Sur ofantligt vackert. Missa inte Hearst Castle, mycket märkligt ställe.
Världens i särklass bästa Sunday brunch hittar du i fina Santa Barbara på Four Seasons hotel vid stranden.

Gustav said...

Mina bidrag utöver ovan lista är:

SF:
Brunch på Knob Hill cafe
Middag på Addagio
Drinkar på Top of the Mark (Knob hill)
Shopping på Haight Street (bla Villains Vault och bra sneakers affärer)
En tur upp till Twin peaks.

Norrut (från SF):
Sausalito på andra sidan Golden Gate bron är mysigt.
Stinson Beach, skönt surfställe längre norrut

Söderut längs Highway 1:
Roy's Fusion Kitchen vid Pebble Beach http://tinyurl.com/5pp8dw

Ha det grymt :D

Henrik Torstensson said...

Tack för alla tips! Lär hinna besöka flera av dem!